Geen categorie

Haags Historisch Museum koopt schilderij Gerard Hoet

0 0
Read Time:50 Second

Nieuws

Het Haags Historisch Museum heeft op een veiling van Christie’s in Parijs een familieportret van de familie Quarles gekocht. Het schilderij van Gerard Hoet (1648-1733) toont Pieter Quarles met zijn echtgenote Cornelia Splinter van Loenersloot, hun twee kinderen en een bediende. Op de achtergrond is hun buitenplaats Vrijburg (bij Voorburg) te zien.

 

Gerard Hoet, Portret familie Quarles, ca. 1725, Haags Historisch Museum.
Gerard Hoet, Portret familie Quarles, ca. 1725, Haags Historisch Museum.

 

De nieuwe aanwinst krijgt aankomend voorjaar een plek in de tentoonstelling Arm en Rijk / Rijk en Arm. Hierin gaat het museum in op de vraag hoe arm en rijk met en naast elkaar leefden in Den Haag, vanaf de zeventiende eeuw tot nu.

De schilder Gerard Hoet werd geboren in Zaltbommel, maar werkte een groot deel van zijn leven in Den Haag. De afgebeelde welgestelde familie Quarles woonde destijds in een groot huis aan de Lange Houtstraat (nu nummer 7) op de hoek met de Casuariestraat, waar ook dit schilderij hing.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share