Geen categorie

Prins Albert van Monaco bezoekt Paleis Het Loo

0 0
Read Time:1 Minute, 7 Second

Nieuws / Expositie

Prins Albert van Monaco en zijn echtgenote prinses Charlène brengen dinsdag 3 juni een bezoek aan Paleis Het Loo in Apeldoorn. Daar wonen ze de opening bij van de expositie Grace Kelly, prinses en stijlicoon. Dat meldt de Rijksvoorlichtingsdienst.

Publiciteitsfoto van Grace Kelly voor de film Rear Window (1954).

De expositie gaat over het veelbewogen leven van actrice Grace Kelly, die later prinses Grace van Monaco zou worden. Zij was de moeder van prins Albert, de huidige vorst van het ministaatje. Aan de hand van kleding, accessoires, filmbeelden en foto’s vertelt de tentoonstelling haar verhaal.

Grace Kelly (1929-1982) was als stijlicoon een van de meest gefotografeerde vrouwen van de twintigste eeuw. Dankzij haar schoonheid, karakter, talenten en de overgave en discipline, die zij zowel in haar rol als filmster en in haar rol als prinses tentoonspreidde, is ze nu nog steeds inspirerend.

Tot op de dag van vandaag wordt Grace Kelly bezongen in popliedjes en beschreven in blogs en biografieën en vormen haar tijdloze stijl en elegantie een voorbeeld voor anderen. Ook is haar naam blijvend verbonden met de Princess Grace Foundation-USA, een belangrijk ondersteuningsfonds voor Amerikaanse dans-, film- en theaterstudenten.

Grace Kelly, prinses en stijlicoon, 5 juni t/m 26 oktober in Paleis Het Loo, Apeldoorn

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share