Geen categorie

Veilingrecord voor Ai Weiwei

0 0
Read Time:47 Second

Nieuws

De beeldengroep Zodiac Heads van Ai Weiwei is gisteren bij veilinghuis Phillips Londen verkocht voor 2,8 miljoen pond (3,8 miljoen euro). Dit is een recordbedrag op een veiling voor een werk van de Chinese kunstenaar.

Ai Weiwei, Zodiac Heads, 2010. Foto: veilinghuis Phillips.

 

De dierenkoppen zijn gebaseerd op achttiende-eeuwse beelden die ooit een fontein in een tuin van de Chinese keizer Qianlong sierden. Slechts zeven van de twaalf oorspronkelijke beelden zijn bewaard gebleven.

De beeldengroep van Ai bestaat weer uit twaalf dierenkoppen. Samen met zijn team heeft hij de vijf ontbrekende koppen ontworpen. De beelden maakten deel uit van de reizende expositie Circle of Animals / Zodiac Heads. Met de installatie wil hij de aandacht vestigen op roof van historisch cultureel erfgoed, zoals de beelden van de fontein. In 2009 werden twee van de originele achttiende-eeuwse sculpturen geveild in Parijs.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share