Geen categorie

Rijksmuseum zoekt Rembrandts

0 0
Read Time:47 Second

Heet jij Rembrandt? Dan is het Rijksmuseum op zoek naar jou. Het zoekt namelijk alle Rembrandts van Nederland voor de opening van de tentoonstelling Alle Rembrandts.

Foto: Rijksmuseum.

Het is 350 jaar geleden dat Rembrandt van Rijn overleed. 2019 is daarom uitgeroepen tot Rembrandtjaar. Verschillende musea staan stil bij de wereldberoemde kunstenaar. Het Rijksmuseum komt bijvoorbeeld met drie grote tentoonstellingen en nog een aantal evenementen.

Voor die evenementen zoekt het museum ambassadeurs die ook Rembrandt heten. Dat zijn er volgens het Meertens Instituut 203 (gemeten in 2014). Het Rijksmuseum wil al die Rembrandts uitnodigen voor de officiële opening van Alle Rembrandts op donderdag 14 februari. Voor de eerste keer in de geschiedenis presenteert het Rijksmuseum dan een overzichtstentoonstelling van alle schilderijen, prenten en tekeningen van Rembrandt uit de eigen collectie. De Rembrandts die de uitnodiging aannemen mogen de expositie samen openen.

Aanmelden kan via de website van het Rijksmuseum.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share