Geen categorie

Fotograaf Stephan Vanfleteren maakt nieuw werk voor MOA

0 0
Read Time:1 Minute, 0 Second

Nieuws / Expositie

De Vlaamse topfotograaf Stephan Vanfleteren heeft speciaal voor het MOA (Museum Oud Amelisweerd) in Bunnik nieuw werk gemaakt. Dat is vanaf 19 maart te zien samen met de kunst van Armando (1929).

 

Foto: © Natacha Hofman/Atelier Stephan Vanfleteren.
Foto: © Natacha Hofman/Atelier Stephan Vanfleteren.

 

Vanfleteren (1969) is gespecialiseerd in zwart-witportretten en langdurige reportages in binnen- en buitenland. Hij publiceert regelmatig in diverse landelijke dagbladen. Voor het MOA maakte hij foto’s geïnspireerd door Oud Amelisweerd (landhuis, behang en bewoners). Hij onderzocht daarbij het stille leven en de dode natuur van de landgoederen.

De tentoonstelling is een fotografische reis langs thema’s als tijd, melancholie, herinnering en schoonheid. Hoewel Armando en Vanfleteren zich in een verschillend medium en in een eigen artistieke taal uitdrukken, zijn de parallellen tussen de oeuvres onmiskenbaar. Bovendien heeft Armando een fascinatie voor de natuur.

MOA beheert de collectie van Armando en toont dat in combinatie met de verzameling Chinees papierbehang. Baron Gerard Godard Taets van Amerongen liet dat eind achttiende eeuw in China maken om er de wanden van twee salons mee te bekleden.

Stil Leven. Stephan Vanfleteren & Armando, 19 maart t/m 18 september in MOA, Bunnik

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share