Geen categorie

Bonnefanten toont werk via Google Art Project

0 0
Read Time:1 Minute, 16 Second

Een deel van de collectie van het Bonnefantenmuseum is vanaf vandaag online te zien via Google Art Project. In totaal toont het museum bijna honderd topstukken uit de collectie.

Detail uit Paradijselijk Landschap (1625-1630) van Roelant Savery. Collectie Bonnefantenmuseum, Maastricht.

 

Het Google Art Project, dat in 2011 van start ging, streeft ernaar kunst online toegankelijk te maken voor een zo breed mogelijk publiek. Sinds de start van online database zijn de collecties van 670 culturele instellingen toegevoegd. Meer dan 470 daarvan zijn gespecialiseerd in beeldende kunst.

Wereldwijd krijgen kunstliefhebbers de mogelijkheid om met een paar simpele muisklikken kunstwerken te ontdekken; van schilderijen en beeldhouwwerken tot straatkunst en foto’s. De online toeschouwer kan ver inzoomen, zodat hij of zij elk detail grondig tot zich kan nemen.

Keith Edmier, Jill Peters (1997). Collectie Bonnefantenmuseum, Maastricht.

Het Bonnefantenmuseum is het negende Nederlandse museum dat deelneemt aan het Google Art Project. “Het is altijd een wens van het Bonnefantenmuseum geweest om de collectie online openbaar te maken”, aldus Stijn Huijts, directeur van het Maastrichtse museum. “Met het Art Project is het vanaf vandaag mogelijk dat iedereen ter wereld onze collectie kan bezichtigen.”

Het museum toont er een gevarieerde selectie. Van de middeleeuwse houtsculpturen van de Meester van Elsloo en Jan van Steffeswert tot werken van kunstenaars uit de collectie hedendaagse kunst zoals Peter Doig, Marlene Dumas en Thomas Hirschhorn. Het museum zal geregeld nieuwe werken toevoegen.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share