Geen categorie

Kunstruimte 09 Groningen sluit

0 0
Read Time:51 Second

Kunstruimte 09 (K09) in Groningen sluit zijn deuren per 1 februari 2013. De sluiting is het gevolg van het besluit van de gemeente Groningen om – op advies van de kunstraad – K09 niet langer financieel te ondersteunen.

Foto: Kunstruimte 09.

K09 werd in 2004 geopend als podium voor beeldende kunst en heeft sindsdien werk van landelijk en internationaal bekende kunstenaars aan Groningen getoond. Vaak in combinatie met werk van regionale kunstenaars. K09 was ook een podium voor jong talent.

Kunstraad Groningen looft in haar advies de kwaliteit van K09, maar vindt dat het podium een te klein publiek aanspreekt. “In het beleidsplan ontbreekt een goed onderbouwde strategie om de impact van de activiteiten op de stad te vergroten”, aldus het rapport.

Volgens K09 betekent de sluiting dat de moderne beeldende kunst, veelal abstract, in Groningen niet of nauwelijks meer te zien zal zijn. “In ieder geval niet in een samenhangend geheel van klassiek-moderne en hedendaagse uitingen, zoals K09 dat programmeert.”

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share