Geen categorie

Tekening Rafaël verkocht voor 36,6 miljoen

0 0
Read Time:38 Second

Raffaello Sanzio (Rafaël) (1483-1520), Hoofd van een jonge apostel.

Een tekening van Rafaël is gisteren bij Sotheby’s Londen verkocht voor omgerekend 36,6 miljoen euro. Volgens het veilinghuis is dit een veilingrecord voor een werk van de Italiaanse kunstenaar. De waarde van het portret van een jonge apostel werd vooraf geschat op hooguit 18 miljoen.

De tekening is een studie voor een figuur op Rafaëls Transfiguratie, dat te bezichtigen is in de Pinacoteca Apostolica in Vaticaanstad. Na zijn overlijden werd Rafaël opgebaard met de Transfiguratie boven zijn hoofd.

Volgens Sotheby’s werd twee keer eerder een Rafaël-tekening van dit kaliber geveild. Beide keren werd de tekening, net als ditmaal, verkocht voor een recordbedrag.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share