Geen categorie

Audrey Hepburn komt thuis

0 0
Read Time:1 Minute, 15 Second
Audrey Hepburn. Foto: © Stephen Meisel.

Audrey Hepburn (1929-1993) was zonder twijfel de beroemdste actrice die Nederland ooit voortbracht. Ze kreeg wereldfaam door films als Breakfast at Tiffany’s, My Fair Lady en Roman Holiday. Haar hoofdrol in laatstgenoemde productie leverde haar een Oscar op. In de Beurs van Berlage is vanaf 1 november een tentoonstelling over haar leven te zien. Daarmee komt ze volgens de organisatie weer ’thuis’.

Hoewel haar wieg in België stond, groeide ze deels op in Nederland, in Arnhem. Daar woonde ze bij haar moeder, barones Ella van Heemstra. Later zou ze verhuizen naar Engeland, waar haar vader, Joseph Victor Anthony Hepburn-Ruston, vandaan kwam.

In de jaren 50 begon ze haar loopbaan als actrice. Eerst in het theater op Broadway en later in Hollywood-films. Haar eerste rolletje had ze overigens in de Nederlandse voorlichtingsfilm Nederlands in zeven lessen, uit 1948. Daarin speelde ze een stewardess.

In de tentoonstelling Intimate Audrey passeert haar leven de revue, onder meer via honderden niet eerder gepubliceerde foto’s. Ook zijn er memorabilia, jurken en accessoires te zien, alsmede haar nooit eerder tentoongestelde modetekeningen en humanitaire geschriften. Enkele video’s belichten de verschillende hoofdstukken van haar leven.

De expositie is een initiatief van Hepburns zoon Sean Hepburn Ferrer, ter gelegenheid van de negentigste geboortedag van diens moeder. Eerder dit jaar oogstte Intimate Audrey veel succes in Brussel.

Intimate Audrey, 1 november 2019 t/m 31 januari 2020 in de Beurs van Berlage, Amsterdam

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share