Geen categorie

Schilderij uit ‘Allo ‘Allo! geveild voor 15.000 pond

0 0
Read Time:1 Minute, 7 Second
Fallen Madonna with the big boobies. Foto: East Bristol Auctions.

Listen very carefully. I shall say this only once!”, zou de Franse verzetsstrijder Michelle uit ‘Allo ‘Allo! waarschijnlijk zeggen. Het schilderij Fallen Madonna with the big boobies, dat zo’n belangrijke rol speelde in die Britse comedyserie is op een veiling verkocht voor 15.000 pond (16.842 euro).

De voorstelling van een Madonna met, zoals de titel al aangeeft, grote borsten, was een speelbal tussen het Franse verzet, hoge Duitse officieren en de Gestapo. Allemaal wilden ze dit meesterwerk van de vermoedelijk Nederlandse of Vlaamse fictieve schilder Van Clomp hebben.

Het doek kreeg veel te verduren. Zo werd het ooit in een Duitse worst gerold en in een broekspijp verstopt. Het mag een wonder heten dat het werk al het getouwtrek ongeschonden is doorgekomen.

Voor de serie, die liep van 1982 tot 1992 zijn verschillende kopieën van het schilderij gemaakt. Volgens de BBC, die ‘Allo ‘Allo! zelf uitzond, is de nu geveilde versie een van de weinige bewaard gebleven exemplaren.

Veilinghuis East Bristol Auctions had de waarde vooraf geschat op 5.000 tot 10.000 pond. De 25 bieders dreven de prijs op tot 15.000 pond. De uiteindelijke koper komt uit Nouvion in Frankrijk, toepasselijk genoeg de gemeente waarin ‘Allo ‘Allo! zich afspeelde.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share