Geen categorie

Tassenmuseum Hendrikje wil cadeautje

0 0
Read Time:56 Second

De tas.

Tassenmuseum Hendrikje in Amsterdam bestaat vijftien jaar. Een jarige wil altijd graag een cadeautje en Hendrikje is geen uitzondering: ze heeft haar zinnen gezet op een avondtas uit 1929. Het museum vraagt het publiek om steun bij de aankoop.

De avondtas is gemaakt van zijdebrokaat met gouddraad en heeft een vergulde zilveren beugel versierd met amethist en geel kwarts. Door die combinatie vindt het museum de tas een “prachtige aanvulling op de collectie”. De tas is vervaardigd in Oostenrijk of Duitsland in 1929 en heeft een Engels importkeur uit 1929. Waarschijnlijk is ze in Londen verkocht bij een juwelier of exclusieve winkel.

Om de avondtas te kunnen aankopen, heeft het museum 1.530 euro nodig. Bezoekers kunnen in het museum een machtigingskaart invullen, maar ook kunnen ze direct een contante gift doen. Online doneren kan ook.

Het museum werd in 1996 geopend door Hendrikje Ivo en is inmiddels met 4000 tassen het grootste tassenmuseum ter wereld. Jaarlijks krijgt het museum aan de Herengracht zo’n 60.000 bezoekers uit binnen- en buitenland over de vloer.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share