Geen categorie

Nederland gastland op kunstbeurs Madrid

0 0
Read Time:42 Second

Nederland is gastland op de komende editie van de internationale kunstbeurs ARCOmadrid. De beurs vindt plaats van 15 tot en met 19 februari 2012.

ARCOmadrid geeft als reden voor deze speciale aandacht “de uitstekende culturele infrastructuur in Nederland, haar dynamiek en artistieke diversiteit”. Ook wil de kunstbeurs hiermee de samenwerking met Nederlandse galeries intensiveren. Het beursonderdeel Focus the Netherlands besteedt aandacht aan Nederlandse verzamelaars, museumconservatoren en critici.

Xander Karskens, conservator hedendaagse kunst van De Hallen Haarlem, zal veertien Nederlandse galeries selecteren die speciale aandacht krijgen op de beurs. Ook elders in Madrid is er aandacht voor Nederlandse kunst. De Mondriaan Stichting en de Nederlandse ambassade ondersteunen een aantal flankerende tentoonstellingen en activiteiten in de belangrijkste instellingen voor hedendaagse kunst in Madrid. Focus the Netherlandsis een samenwerking tussen IED Madrid IFEMA, de Nederlandse ambassade in Spanje en de Mondriaan Stichting.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share