Geen categorie

Imagine France in Amsterdam

0 0
Read Time:1 Minute, 3 Second

Nieuws / Expositie

De reizende fototentoonstelling Imagine France is vanaf 7 januari te zien in Institut Français in Amsterdam. Ze omvat werk van de jonge, succesvolle Franse fotografe Maia Flore. De expositie deed eerder Rome, Napels, Milaan, New York en Parijs aan.

Thermes du Mont d'OR © Maia Flore - VU - Atout France.

 

Maia Flore (1988) is niet bang toe te geven aan haar rijke fantasie en haar absurdistische neigingen. Ze twijfelde dan ook geen moment toen ze de opdracht kreeg 25 van Frankrijks meest beroemde bezienswaardigheden op een ongebruikelijke en meer poëtische manier uit te beelden. Ze zwierf hiervoor in de zomer van 2013 door heel Frankrijk en stond stil bij onder meer de Conciergerie in Parijs, de kerk van Saint-Joseph in Le Havre, de Notre-Dame La Grande in Poitiers en het Château du Haut-Koenigsbourg in de Elzas.

Centraal in de foto’s staat een vrouwelijk personage dat op onconventionele wijze de geheimen van deze wereldberoemde kastelen, grotten, kerken, musea, parken en andere plekken onderzoekt. ”Maia Flore bezoekt de monumenten niet, zij ontmoet ze”, zo omschrijft de Franse kunstcritica Martine Ravache het werk.

Imagine France, 7 januari t/m 13 februari in Institut Français, Vijzelgracht 2A, Amsterdam

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share