Geen categorie

Antonio Banderas speelt Picasso

0 0
Read Time:1 Minute, 5 Second

Antonio Banderas kruipt in de huid van Pablo Picasso (1881-1973). De Spaanse acteur zal zijn illustere landgenoot vertolken in de film 33 Días van Carlos Saura.

Pablo Picasso (1881-1973), Guernica, 1937, collectie Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía, Madrid.

De titel verwijst naar de tijd (33 dagen) die de kunstenaar besteedde aan het maken van zijn meesterwerk Guernica. De film concentreert zich op de innerlijke strijd die Picasso voerde tijdens het maken van het schilderij. Ook zal zijn relatie met de Franse kunstenares Dora Maar worden belicht.

Picasso schilderde Guernica als reactie op het bombardement door de nazi’s van de Baskische stad Guernica op 26 april 1937. Het schilderij in zwart, wit en grijs is 3,49 meter hoog en 7,76 meter breed. Het bevindt zich momenteel in de collectie van Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía in Madrid.

In een interview met de Spaanse krant El País  vertelt Banderas (1960) dat hij lang heeft geweigerd Picasso te spelen, omdat hij vindt dat de kunstenaar veel respect verdient. “Maar hij heeft me altijd gefascineerd, want ik ben geboren op vier blokken afstand van waar hij werd geboren.” Wanneer de film in de bioscopen zal draaien, is nog niet bekend.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share