Geen categorie

Burny Bos maakt film over Piet Mondriaan

0 0
Read Time:40 Second

Filmproducent BosBros maakt een speelfilm over het leven van kunstenaar Piet Mondriaan. Mondriaan’s Victory, naar een scenario van Ger Beukenkamp, wordt geregisseerd door Marleen Gorris.

Het hartstochtelijke leven van Mondriaan (1872-1944) wordt verteld op basis van historisch materiaal. In totaal bestrijkt het verhaal een periode van zo’n vijftig jaar uit Mondriaans leven. Een tweede verhaallijn gaat over de aanschaf van het onvoltooide schilderij Victory Boogie Woogie, dat in 1997 in het diepste geheim werd aangekocht door de Nederlandse Bank.

“We krijgen een kijkje in de kunstwereld ten tijde van Kees van Dongen, Picasso, Matisse en Léger”, vertelt producent Burny Bos. “Het wordt een bijzonder en ontroerend portret van een kwetsbare man die het uiterlijk van zijn tijd veranderde.” Mondriaan’s Victory  verschijnt naar alle verwachting medio 2015 in de bioscoop.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share