Geen categorie

Musea aan Museumplein doen mee aan Voedselbank Cultuur

0 0
Read Time:1 Minute, 10 Second

Het Van Gogh Museum, Stedelijk Museum en Rijksmuseum doen mee aan de Voedselbank Cultuur. Dit is een initiatief van Toneelgroep Orkater en wil mensen die aangewezen zijn op de Voedselbank in aanraking brengen met kunst en cultuur. De musea delen maandelijks toegangskaarten uit bij verschillende uitgiftepunten van de voedselbank in Amsterdam.

“Het is belangrijk kunst en cultuur toegankelijk te maken voor mensen die daar wel interesse in hebben maar niet de mogelijkheden hebben dit tot zich te nemen”, vertelt Axel Rüger, directeur van het Van Gogh Museum, namens de deelnemende musea. “We hopen dat we met onze steun aan dit initiatief de drempel voor een bezoek kunnen verlagen. En dat we, door onze bijdrage toe te zeggen, meer culturele instellingen kunnen bewegen dit initiatief te ondersteunen”.

Bestuurslid Mariet Bolluijt van de Voedselbank Amsterdam is blij met de deelname van de musea aan het initiatief. “Voor alle mensen die zijn aangewezen op de Voedselbank is dit een steun in de rug. Door het ontbreken van geld ontstaat er vaak een cultureel isolement, ook voor kinderen. Door vrije toegangskaarten of onverkochte kaartjes aan te bieden kan de Voedselbank Cultuur eraan bijdragen dit isolement te doorbreken”.

Inmiddels hebben ruim zestig instellingen zich aangesloten bij dit initiatief. Filmmuseum Eye doet ook mee. Sinds 24 december 2012 kunnen cliënten van de Voedselbank al bij een groot aantal theaters op de dag van de voorstelling terecht voor de onverkochte plaatsen.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share