Geen categorie

Drents Museum toont kunstmummie

0 0
Read Time:53 Second

Nieuws

Een kunstmummie van de Amerikaanse kunstenaar Jonathan Marshall is toegevoegd aan de tentoonstelling Mummies – overleden na de dood in het Drents Museum. Narthecium Man, After Homo Tyrolensis uit 2012 is daar te zien tussen echte mummies.

Jonathan Marshall, Narthecium Man, After Homo Tyrolensis, 2012, Inkt op papier op plastic met koper en linnen in mahoniehouten lijst Courtesy: the artist en GRIMM Gallery Amsterdam. Foto: Sake Elzinga.

In een van zijn meest recente projecten maakt Jonathan Marshall (1981) mummies naar voorbeelden uit internationale musea. Met het werk Narthecium Man verwijst hij naar de beroemde ijsmummie Ötzi, die in 1991 in de Ötztaler Alpen (Italië) werd gevonden en uitzonderlijk goed bewaard is gebleven.

De verschillende tatoeages op het kunstwerk doen direct denken aan Ötzi, die circa zestig tatoeages op zijn lichaam had. De tatoeages baseerde Marshall op die van een vriend van hem.

De mummietentoonstelling in het Drents Museum  loopt nog tot en met 31 augustus. Er zijn zestig mensen- en dierenmummies uit de hele wereld te zien.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share