Geen categorie

Tracey Emins My Bed naar Tate

0 2
Read Time:40 Second

Nieuws

Tate in Londen krijgt het kunstwerk My Bed van Tracey Emin voor minimaal tien jaar in bruikleen. Dat heeft het museum bekendgemaakt.

Begin deze maand werd het veelbesproken kunstwerk uit 1998, dat bestaat uit een onopgemaakt bed met allerlei rommel eromheen, voor een recordbedrag geveild bij Christie’s Londen. De Duitse verzamelaar graaf Christian Duerckheim betaalde er omgerekend ruim 3,1 miljoen euro voor.

Duerckheim heeft besloten het bed uit te lenen aan Tate. Daar was het voor het laatst te zien in 1999, op een expositie in het kader van de Turner Prize. Emin stond in dat jaar op de shortlist voor die prestigieuze prijs.

Tracey Emin My Bed 1998 © Tracey Emin. Courtesy The Saatchi Gallery, London. Foto: Prudence Cuming Associates Ltd.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share