Geen categorie

herman de vries naar Biënnale van Venetië

0 0
Read Time:48 Second

Nieuws

Beeldend kunstenaar herman de vries (1931) vertegenwoordigt Nederland volgend jaar op de Biënnale van Venetië. Dat heeft het Mondriaan Fonds bekendgemaakt.

De kunstenaar toont daar de presentatie to be all ways to be, die hij samen met Colin Huizing en Cees de Boer ontwikkelde. Het Rietveldpaviljoen wordt gevuld met driedimensionale installaties, waaronder nieuw werk dat de vries gaat maken op verlaten en overwoekerde eilanden in de Venetiaanse lagune. De relatie tussen de mens, cultuur en natuur is een thema waar de vries – die zijn naam met kleine letters schrijft – al decennia lang mee bezig is.

De jury is gefascineerd door het engagement van de vries en meent dat het binnen het spektakel van de biënnale een krachtige, geloofwaardige, intieme en actuele presentatie wordt in al zijn soberheid en kernachtigheid. De kunstenaar vindt het zelf een unieke mogelijkheid om zijn statement te maken op een vooraanstaand internationaal platform. De Biënnale van Venetië  vindt plaats van 9 mei tot 22 november 2015.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share