Geen categorie

Duitsland publiceert 25 kunstwerken uit huis Gurlitt op internet

0 0
Read Time:42 Second

Nieuws

Op de site Lostart.de staan sinds gisteravond 25 van de ongeveer 1.400 kunstwerken die begin vorig jaar werden gevonden in een woning in München. De Duitse autoriteiten willen met de publicatie de zoektocht naar de rechtmatige eigenaren bevorderen.

Op 28 februari 2012 vonden douanebeambten de schilderijen in de woning van de tachtigjarige Cornelius Gurlitt. Diens vader Hildebrand had ze tijdens het naziregime opgekocht. Minstens 380 werken golden in de jaren ’30 en ’40 als entartet (ontaard) en waren daarom verboden. Van 590 kunstwerken wordt nu onderzocht of het om kunst gaat die tijdens het naziregime van joodse eigenaren werd gestolen.

De 25 werken die nu op de site staan, horen bij die 590. Het is de bedoeling dat de overige 565 ‘verdachte’ werken spoedig ook worden gepubliceerd. De site is momenteel niet heel goed bereikbaar.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share