Geen categorie

Ongrijpbare beelden van Fuss

0 0
Read Time:52 Second

Adam Fuss, Medusa, from the series Home and the World, 2010, Gelatin silver print photogram, 240 x 144,1 cm, edition of 9, unique print. Courtesy Timothy Taylor Gallery, London.

Adam Fuss (1961) is een van die fotografen die een foto tot kunst weet te verheffen. Zijn onderwerpen brengt hij dusdanig in beeld dat er een heel nieuw beeld ontstaat. Fotografiemuseum Huis Marseille in Amsterdam toont nu een selectie uit Fuss’ oeuvre, door hemzelf samengesteld.

Fuss haalt de ‘modellen’ uit hun natuurlijke omgeving en brengt ze naar zijn studio. Daar bewerkt hij ze tot symbolen of iconen. In figuurlijke zin lijkt Fuss hen vleugels te hebben meegegeven: zij ogen gewichtsloos en ongrijpbaar.

Uit zijn eigen collectie selecteerde Fuss ongeveer vijftig foto’s die hij tussen 1986 en 2010 maakte. Daaronder bevinden zich bekende series als My Ghost en Invocations en zijn meest recente series. Deze expositie werd georganiseerd door de Fundación Mapfre in Madrid.

Adam Fuss, t/m 4 september in Huis Marseille, Amsterdam

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share