Geen categorie

Van Goghs slaapkamer in 3D

0 0
Read Time:1 Minute, 2 Second

Het schilderij De slaapkamer van Vincent van Gogh is vorig jaar gerestaureerd en reisde vervolgens af naar Japan voor een expositie. Inmiddels is de publiekslieveling weer thuis waar het andermaal bewonderd kan worden, zelfs in 3D. Het museum heeft een reconstructie van het schilderij laten bouwen, op ware grootte.

3D-kopie van De slaapkamer van Vincent van Gogh.

De 3D-kopie maakt samen met het origineel deel uit van de presentatie Slaapkamergeheimen: restauratie van een meesterwerk. De slaapkamer heeft vanaf het begin veel te lijden gehad. Waterschade in Van Goghs atelier deed het doek bijvoorbeeld weinig goed. Een uitgebreide restauratie was daarom nodig om het meesterwerk voor de toekomst te kunnen behouden.

Elke vierkante millimeter van het schilderij werd tijdens het restauratieproces onder handen genomen. Vervormende overschilderingen en verkleurd vernis werden verwijderd en oude lacunes hersteld. De kleuren zijn weer fris, zoals ze ooit waren. Volgens het museum staat het schilderij nu weer bij de intenties van de schilder.

Het restauratieproces is na te lezen op het blog Slaapkamergeheimen. En deze video toont de veranderingen in het schilderij tijdens de restauratie.

Slaapkamergeheimen: restauratie van een meesterwerk, t/m 15 januari 2012 in het Van Gogh Museum, Amsterdam

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share