Geen categorie

90 90-jarigen naar expositie Marilyn Monroe

0 0
Read Time:51 Second

Nieuws

Negentig (bijna) negentigjarigen waren vandaag te gast in De Nieuwe Kerk in Amsterdam. Daar bezochten ze de tentoonstelling 90 Jaar Marilyn, over Marilyn Monroe, die dit jaar negentig zou zijn geworden. Directeur Cathelijne Broerse ontving de ouderen in het kader van de Nationale Ouderendag.

De tentoonstelling over Marilyn Monroes leven en nalatenschap in De Nieuwe Kerk bestaat uit voorwerpen uit haar laatste huis op 5th Helena Drive in Brentwood in Californië. Na haar dood werden haar eigendommen opgeslagen en decennialang onberoerd gelaten door de erfgenamen. 37 jaar later begon de veiling ervan, bij Christie’s in New York. Later volgde een reeks andere veilinghuizen.

Foto: Janiek Dam.
Foto: Janiek Dam.

Monroe-verzamelaar Ted Stampfer kocht een groot deel. De privéobjecten uit zijn collectie, waaronder beroemde kledingstukken, accessoires en persoonlijke documenten, schetsen samen met foto’s en filmfragmenten een beeld van deze vrouw, binnen en buiten het zicht van de camera.

90 Jaar Marilyn, t/m 5 februari 2017 in De Nieuwe Kerk, Amsterdam

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share