Geen categorie

Tien etsen Rembrandt ontdekt

0 0
Read Time:46 Second

Nieuws

Het Haagse veilinghuis Van Stockum’s Veilingen heeft bij de liquidatie van de handelsvoorraad van het antiquariaat Loose onder meer tien originele etsen van Rembrandt ontdekt. Ze worden vandaag geveild.

Een van de etsen.
Een van de etsen.

 

Toen de Duits-Joodse kunsthistoricus Dr. Walter Loose (1898-1964) in de jaren dertig met zijn gezin naar Nederland vluchtte, kon hij maar weinig spullen meenemen. Wel nam hij zijn kostbare prentencollectie van vele honderden zeldzame Nederlandse en Duitse prenten mee.

Deze collectie is tot op heden bijeen gebleven. De familie besloot na het overlijden van zijn zoon, de boek- en prenthandelaar Bob Loose, om de collectie te veilen. Die bevat verder werk van onder anderen Albrecht Dürer, Max Liebermann, Lovis Corinth, Käthe Kollwitz en László Moholy-Nagy.

Van Stockum’s Veilingen verwacht internationale belangstelling. De opbrengst van de gehele collectie wordt geschat op 100.000 euro.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share