Geen categorie

Sotheby’s veilt 2 Churchills

0 0
Read Time:52 Second

Nieuws

Sotheby’s Londen veilt volgende week twee schilderijen van Sir Winston Churchill (1874-1965). Het ene doek, Troops Going to the Front uit 1927 is een van de weinige werken van de amateurschilder en latere Britse premier met een voorstelling van soldaten in de Eerste Wereldoorlog.

Sir Winston Churchill (1874-1965), Troops Going to the Front, 1927.
Sir Winston Churchill (1874-1965), Troops Going to the Front, 1927.

 

Een foto van F.J. Mortimer uit 1917 inspireerde Churchill tot het schilderen van deze scène, waarin soldaten afscheid nemen van hun families en geliefden op Victoria Station in Londen. De militairen gaan op weg naar het front. Churchill had in 1915 zelf aan het front gevochten. De politicus kon niet vermoeden dat hij jaren later als minister-president een beslissende rol zou spelen in de Tweede Wereldoorlog.

Het veilinghuis brengt ook een Churchill van een geheel andere orde onder de hamer: een kleurrijk stilleven met bloemen in een vaas. Beide doeken hebben een geschatte waarde van tussen de 206 en 343 duizend euro.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share