Geen categorie

340.000 bezoekers voor Hollandse Meesters in Hermitage

0 0
Read Time:1 Minute, 13 Second
Rembrandt van Rijn, Flora, 1634
© State Hermitage Museum, St Petersburg.

Niet minder dan 340.000 bezoekers zagen de tentoonstelling Hollandse Meesters uit de Hermitage in Hermitage Amsterdam. Daarmee was ze de best bezochte expositie sinds de opening in 2009.

De 63 meesterwerken uit de Hollandse Gouden Eeuw waren weer even – bijna acht maanden – terug in het land waar ze zo’n 350 jaar geleden ontstonden. Inmiddels zijn ze weer op terugreis naar hun vaste plek in de zalen van de Hermitage in Sint-Petersburg.

De schilderijen kwamen na aankoop door Russische tsaren uiteindelijk terecht in dat wereldberoemde museum. De meeste werken keerden nooit meer terug naar Nederland, tot vorig jaar dan. Voor veel bezoekers was het de eerste keer dat ze de topstukken zien.

Voor het moedermuseum in Sint-Petersburg was het ook een ingrijpende tentoonstelling: 57 van de 63 schilderijen hadden namelijk een vaste plek in de Hollandse zalen. Hoe de expositie tot stand kwam, was eerder dit jaar te zien in een vierdelige documentaireserie Hollandse meesters retour op NPO 2.

Hermitage Amsterdam maakt zich nu op voor de opening van Classic Beauties. Kunstenaars, Italië en de schoonheidsidealen van de 18de eeuw, op zaterdag 16 juni. In 2019 bestaat het museum tien jaar en dat viert het met twee jubileumtentoonstellingen, waarin meesterwerken uit de gehele Petersburgse collectie en een schat aan juwelen te zien zijn.

Zie ook: Russische Hollandse meesters weer even thuis

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share