Geen categorie

Kunsthal zoekt kat

0 0
Read Time:1 Minute, 10 Second

Kunsthal Rotterdam is naarstig op zoek naar een kat. Wees gerust, het museum is geen poes kwijt; in het kader van de tentoonstelling Kattenliefde zoekt het de mooiste fotogenieke kat van de stad. Een soort Rotterdam’s Next Catmodel dus.

In Rotterdam heeft de Kunsthal posters opgehangen zoals baasjes wier poezelige huisgenoot echt vermist is die wel vaker verspreiden. Elke kat mag meedoen aan de wedstrijd. Zolang het dier maar fotogeniek is en een hoge like-factor heeft.

In de tentoonstelling Kattenliefde, die op 9 september opent, komen in zeven kabinetten de verschillende kanten van de kat naar voren. Van de verleidelijke kat die sinds het Parijs van de negentiende eeuw het Franse artistieke milieu verovert als icoon voor het bruisende nachtleven tot de kat van het goede leven – die slapend zijn negen levens doorbrengt.

Rotterdamse baasjes die hun spinnende ‘familielid’ een plekje in de expositie gunnen, kunnen een foto van het dier mailen naar de Kunsthal, met daarbij een korte omschrijving van diens innerlijk en uiterlijk. De mooiste poes is eregast op de VIP-opening op zondag 10 september en krijgt daar de Kunsthal-kat-award.

Kattenliefde. Negen levens in de kunst, 9 september 2017 t/m 14 januari 2018 in Kunsthal Rotterdam

(EJP)

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share