Geen categorie

Tatoeëerders vertonen kunsten op keramiek

0 0
Read Time:1 Minute, 7 Second
Expanded Eye, Vierluik.

Op uitnodiging van Keramiekmuseum Princessehof waagden negen tatoeëerders zich eens aan een heel andere ondergrond: porselein. Het resultaat is nu te zien in de tentoonstelling Tattoo & Ceramics.

Volgens het museum hebben tatoeëerders en keramisten veel gemeen. Beide beoefenen ze eeuwenoude ambachten en een foutje is snel gemaakt en moeilijk te corrigeren, soms zelfs onmogelijk.

De tatoeëerders kregen een stoomcursus keramiekdecoratie in het Europees Keramisch Werkcentrum (EKWC). Ze hadden vervolgens één week de tijd om porseleinen serviesgoed in hun eigen stijl te bewerken. Dit keer geen levende huid, maar koel keramiek. De kunstenaars werkten in tweetallen, en een enkel drietal, samen aan de gepresenteerde ontwerpen.

Jaarlijks verblijven verschillende kunstenaars in het EKWC, waar zij de gelegenheid krijgen te experimenteren met keramiek. Het Princessehof maakt vaker tentoonstellingen met werk van kunstenaars die daar een werkperiode achter de rug hebben. Het doel is de ontwikkeling van keramiek in de beeldende kunst, design en architectuur te stimuleren. In totaal tonen zestien kunstenaars hun werk op de bovenverdieping van het Princessehof, onder wie Joris Mous, Andrew Abramchik, Fabiënne Demmer, Maaike de Jong en het duo Expanded Eye.

Tattoo & Ceramics, t/m 28 oktober in Keramiekmuseum Princessehof, Leeuwarden

Bord van Joris Mous en Andrew Abramchik.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share