Geen categorie

Een kijkje in de keuken van Kasteel De Haar

0 0
Read Time:1 Minute, 9 Second

Wat zei een tafelbediende in plat Utrechts tegen een lid van het Koninklijk Huis? En hoe voorkwam Roger Moore gezichtsverlies toen hij een hele kip aan zijn vergulde vork had hangen? Deze en andere vragen worden in Kasteel de Haar Utrecht beantwoord op de nieuwe expositie Culinaire geheimen van De Haar.

Oude keuken van Kasteel de Haar Utrecht.

 

Het kasteel biedt het publiek met deze tentoonstelling een blik in de keuken. Hier werden de gerechten bereid die baron van Zuylen van Nijevelt van de Haar illustere gasten als Coco Chanel, Maria Callas, Gregory Peck, Michael Caine, Yves Saint Laurent en Brigitte Bardot voorschotelde.

Dinergasten op Kasteel de Haar Utrecht.

 

Ruim een eeuw bestaat de traditie dat Kasteel de Haar één maand per jaar, in september, wordt bewoond door de familie van Zuylen van Nijevelt van de Haar. Het fêteren van internationale beroemdheden vormde het middelpunt van deze traditie, met extravagante diners. Pierre Amory was ruim 40 jaar tijdens de septembermaand dé chef-kok in het kasteel en hij stelde deze tentoonstelling mede samen.

Amory stelde voor de tentoonstelling zijn archief ter beschikking. Hij vertelt openhartig over hoe het er in de kasteelkeuken aan toe ging en deelt anekdotes.

Culinaire geheimen van De Haar, t/m 30 november in Kasteel de Haar Utrecht

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share