Geen categorie

Bezoeker ontdekt ziekte door bezoek aan Body Worlds

0 0
Read Time:1 Minute, 28 Second

Nieuws

Een Engelsman ontdekte dankzij de expositie Body Worlds in Amsterdam dat hij een erfelijke ziekte onder de leden had. Hij liet dat weten in een mail aan de organisatie.

De 35-jarige Matthew bezocht afgelopen maart samen met zijn vriendin de permanente tentoonstelling over het menselijk lichaam. Op de verdieping van het hart en de hartvaten besloten ze hun bloeddruk op te meten.

“Die van mijn vriendin was optimaal, maar die van mij was iets hoger dan normaal. Dit besloot ik bij mijn terugkomst in Engeland verder uit te zoeken.”

De dokters in Engeland gaven aan dat Matthew een te hoog cholesterolgehalte had. Na verder onderzoek bleek hij de ziekte familiaire hypercholesterolemie te hebben. Die aandoening zorgt voor een te hoog cholesterolgehalte. Door deze vroege ontdekking heeft de Engelsman grotere kans op vermindering van complicaties en op een langer leven.

De Engelsman is nu erg blij dat hij de expositie heeft bezocht. “Ik ben van mening dat als ik niet naar de Body Worlds-tentoonstelling was geweest, ik niet behandeld zou zijn geweest en uiteindelijk getroffen zou worden door een hartaanval of beroerte.”

Foto: Carolien Sikkenk.
Foto: Carolien Sikkenk.

Volgens Body Worlds staat de mail van de Brit symbool voor het doel van de tentoonstelling: educatie; voorlichting en preventie. “Het laat zien dat het lichaam complex en veerkrachtig is, maar tegelijkertijd ook kwetsbaar kan zijn. Wij blijven onze bezoekers daarom stimuleren een gezond en gelukkig leven te leiden.”

Body Worlds: The Happiness Project opende begin 2014. Met een grote collectie authentieke menselijke preparaten legt de expositie de nadruk op het leven en de liefde. Body Worlds is gebaseerd op een donorprogramma van de omstreden Duitse anatoom Gunther von Hagens. Alle dode mensen in de tentoonstelling zijn echt.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share