Geen categorie

Kunstenaarsruzie om kleur

0 0
Read Time:1 Minute, 50 Second

De ruzie tussen twee Britse kunstenaars over een kleur duurt voort. Stuart Semple heeft een nieuwe soort zwarte verf ontwikkeld. En iedereen mag die gebruiken, behalve zijn collega Anish Kapoor.

De ruzie begon in 2014 toen Anish Kapoor van het Britse technologiebedrijf Surrey Nanosystems het exclusieve gebruiksrecht kreeg op de kleur Vantablack. Deze donkerste variant van zwart absorbeert 99,6 procent van het licht. Aangebracht op een doek ziet dit zwart eruit als een gat.

(Tekst gaat verder onder de Instagrampost)

Dankzij de overeenkomst met het bedrijf mocht niemand anders dan Kapoor die kleur gebruiken. Dit tot woede van andere kunstenaars, onder wie Semple. Als reactie kwam hij met Stuart Semple Pink, volgens hem het meest roze roze (the world’s pinkest pink). Deze kleur was te koop voor iedereen, behalve voor Anish Kapoor.

Die wist er toch aan te komen en liet met een foto op Instagram weten wat hij van de actie vond. Zijn middelvinger doopte hij in de kleur en stak hem op naar Semple.

(Tekst gaat verder onder de Instagrampost)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Up yours #pink

Een bericht gedeeld door Anish Kapoor (@dirty_corner) op

En nu heeft Semple de kleur Black 3.0 gepresenteerd. Wie deze kleur wil kopen moet ervoor tekenen dat hij niet Anish Kapoor is en op geen enkele manier in verbinding staat met die kunstenaar.

Deze variant is met een absorptievermogen van 98 tot 99 procent net iets minder donker dan Vantablack. Het is daarom nog maar de vraag of Kapoor er überhaupt wel behoefte aan heeft. Hij heeft immers al het zwartste zwart.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share