Geen categorie

Museum De Pont elke donderdagavond gratis

0 0
Read Time:1 Minute, 4 Second

Museum De Pont in Tilburg bestaat 25 jaar en trakteert daarom. Op gratis toegang welteverstaan. Vanaf donderdag 2 maart is het museum elke donderdagavond vrij toegankelijk, van 17 tot 20 uur.

Zaaloverzicht Museum De Pont, Tilburg 2017, met werken van Callum Innes en Richard Long.

Museum De Pont opende de deuren in 1992. Naamgever was jurist en ondernemer Jan de Pont (1915-1987). Kort voor zijn overlijden bepaalde hij dat een deel van zijn vermogen moest worden ingezet ter stimulering van de hedendaagse beeldende kunst.

Het museum richt zich dan ook op kunst uit die categorie. Bij de opening beschikte De Pont over een tiental werken van slechts drie kunstenaars, onder wie Marlene Dumas. Inmiddels bezit het museum ruim 700 werken van zo’n 75 kunstenaars, zoals Berlinde De Bruyckere, Anri Sala, Fiona Tan, Luc Tuymans en Mark Wallinger.

De verzameling is betrekkelijk langzaam gegroeid, omdat het museum ernaar streeft van elke kunstenaar in de verzameling ten minste één ‘sleutelwerk’ op te nemen, dat de essentie van zijn of haar kunstenaarschap kan representeren. De Pont koopt daarom heel selectief aan.

Het museum is gevestigd in een door BenthemCrouwel Architekten verbouwde voormalige wolspinnerij. Dankzij het legaat van stichter De Pont is het niet afhankelijk van overheidssubsidies of sponsoring.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share