Geen categorie

Nieuw museum voor Rien Poortvliet

0 0
Read Time:47 Second

© Rien Poortvliet.

Rien Poortvliet (1932-1995) heeft weer een eigen museum. Commissaris der Koningin Jan Franssen van Zuid-Holland opende het Rien Poortvliet Museum woensdag 8 juli op het eiland Tiengemeten.

Poortvliet is vooral bekend als tekenaar van dieren en kabouters. Internationale bekendheid kreeg hij door de succesvolle boeken Leven en werk van de kabouter en De oproep der kabouters die hij samen met schrijver Wil Huygen maakte. De boeken vormden de basis voor de Spaanse animatieserie David el gnomo (David de kabouter).

Voor het nieuwe museum had daarom niet een toepasselijkere locatie gekozen kunnen worden. Tiengemeten in de gemeente Korendijk is namelijk een officieel natuurgebied. Het Rien Poortvliet Museum is een voortzetting van het museum dat eerder van 1992 tot 2006 in Midelharnis stond. Dat moest echter wegens financiële problemen sluiten. Het nieuwe Rien Poortvliet Museum  is gehuisvest in het woongedeelte van de negentiende-eeuwse Margueritahoeve.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share