Geen categorie

Suppoosten maken tentoonstelling in S.M.A.K.

0 0
Read Time:1 Minute, 8 Second

Nieuws / Expositie

Suppoosten kennen we als de mannen en vrouwen die in het museum een oogje in het zeil houden. Zij letten er bijvoorbeeld op of bezoekers wel voorzichtig zijn in de buurt van kunstwerken. Het S.M.A.K. in Gent gaf zijn suppoosten, of erfgoedbewakers zoals ze in Vlaanderen ook wel heten, een tijdelijke nevenfunctie: die van expositiesamensteller.

 

Sven 't Jolle, Mens erger je niet, 1994, S.M.A.K., Gent.
Sven ’t Jolle, Mens erger je niet, 1994, S.M.A.K., Gent.

 

Ze maakten een tentoonstelling met kunst uit de S.M.A.K.-collectie. Ze kozen niet alleen hun favoriete werken, maar ook stukken waar anekdotes en diepe persoonlijke indrukken aan verbonden zijn.

De keus voor suppoosten als samenstellers van een tentoonstelling ligt meer voor de hand dan die op het eerste gezicht lijkt. Omdat ze de werken bijna dagelijks zien, weken en soms maanden op rij, leren ze die erg goed kennen. En kunnen ze er in veel gevallen wel iets over vertellen.

Tijdens de tentoonstelling Mens erger je niet doet elke dag een suppoost zijn of haar relaas, dagelijks om 15 uur in de zalen. Waar werk te zien is van onder anderen Jan Fabre, Mark Manders, Yves Klein, Ed Templeton en Panamarenko.

Mens erger je niet – De keuze van de erfgoedbewakers, t/m 23 oktober in het S.M.A.K., Gent, België

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share