Geen categorie

Boijmans koopt Pindakaasvloer Wim T. Schippers

0 0
Read Time:1 Minute, 12 Second

Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam heeft de befaamde Pindakaasvloer van Wim T. Schippers aangekocht. Deze vloer is een bijzondere installatie met een roemruchte geschiedenis. De Pindakaasvloer is op elke gewenste grootte uit te voeren en bestaat uit een soort lijst, waarbinnen zich in de gewenste dikte een bepaalde hoeveelheid pindakaas van een nader te bepalen merk bevindt.

Wim T. Schippers, Pindakaasvloer 1962-2010 Pindakaas Courtesy: de kunstenaar & ZINGERpresents.

In 1969 is dit concept voor de eerste keer uitgevoerd bij Galerie Mickery in Loenersloot en daarna in onder meer het Centraal Museum in Utrecht, tijdens de overzichtstentoonstelling van Wim T. Schippers. Wie in 1997 dat museum bezocht, kon onverwacht terechtkomen op een plakkaat kleverige pindakaas. De ongelukkig bezoekers gingen of onderuit of bleven vastplakken.

De Pindakaasvloer past binnen de conceptuele werkwijze van Wim T. Schippers (1942). Karakters als Ernie uit Sesamstraat en Jaques Plafond, maar ook een sculptuur als de zwevende steen laten zien dat in principe alles zinloos en onzinnig is, maar daarom nochtans wel de moeite waard. Het bestrijken van een galerievloer met pindakaas is een voorbeeld van deze gedachtegang.

De Pindakaasvloer sluit aan bij andere conceptuele kunst in de museumcollectie. Van Wim T. Schippers heeft Museum Boijmans Van Beuningen  al verscheidene werken in de collectie waaronder werken op papier en een wit tapijt waarin groene eieren zijn verwerkt. De nieuwe aanwinst wordt in de loop van dit jaar tentoongesteld.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share