Geen categorie

3 meter hoog mammoetskelet in Amsterdam EXPO

0 0
Read Time:41 Second

Nieuws / Expositie

Een internationaal team van paleontologen bouwde gisteren in Amsterdam EXPO een mammoetskelet op. Het skelet is één van de hoogtepunten van de tentoonstelling Giants of the Ice Age, die vanaf 27 november te zien is in de expositieruimte. Het uit 215 botten bestaande Siberische skelet is ruim drie meter hoog en weegt bijna 300 kilo.

De expositie toont vele originele fossielen, niet alleen van de mammoet, maar ook van de sabeltandtijger, de grottenbeer, de grottenleeuw, de steppenwisent en de oeros. Naturalis ontwikkelde voor de tentoonstelling een speciale galerie die laat zien hoe Nederland er in de ijstijd uitzag.

Giants of the Ice Age, 27 november 2014 t/m 1 maart 2015 in Amsterdam EXPO

Paleontologen bevestigen de slagtanden van de mammoet. Foto: Jerry Knies.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share