Geen categorie

Industrion veilt deel museumcollectie

0 0
Read Time:1 Minute, 1 Second

Biedermeier schommelwieg, één van de topstukken op de veiling.

Museum Industrion in Kerkrade stoot een deel van zijn collectie af en dat doet het op een bijzondere manier. Het museum verkoopt zaterdag 15 november tweehonderd museale objecten op een openbare veiling.

Door een ruimhartig verzamelbeleid was de collectie zo divers geworden, dat dit volgens het museumbestuur de kwaliteit en beheersbaarheid niet ten goede kwam. In 2005 besloot het Industrion daarom de collectie terug te brengen tot vijf karakteristieke kerncollecties. Alle objecten die niet binnen deze kerncollecties vallen, worden afgestoten.

De voorwerpen die niet bij andere musea kunnen worden ondergebracht worden geveild. De objecten variëren van historisch speelgoed en huisraad tot machines en motoren. Topstukken zijn onder meer een mahoniehouten Biedermeier schommelwieg en een  hardhouten Indonesisch hobbelpaard.

De verkoop, die plaatsvindt in het Industrion, volgt op de grootschalige veiling die het Instituut Collectie Nederland vorig jaar hield. Diverse musea, waaronder Industrion, veilde hun overtollige objecten, eerst via internet en later op een veiling in Den Haag. Deze manier van het herplaatsen van objecten beviel Industrion zo goed dat het nu ook zelf een veiling houdt. De veiling op 15 november begint om 12.00 uur.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share