Geen categorie

Maritiem Museum Rotterdam slaat zeldzaam schilderij aan de haak

0 0
Read Time:41 Second

Nieuws

Het Maritiem  Museum Rotterdam heeft gisteren een goede vangst gedaan. Op een veiling bij Christie’s kocht het een scheepswerfschilderij  van de Amsterdamse schilder Abraham de Verwer (1585-1650).

Abraham de Verwer (1585-1650), Werk op de scheepswerf, 1631, olie op paneel, 34.6 x 42.8 cm.

“Ons  museum verzamelt al sinds 1874 maritieme schilderijen: van vissende  haringbuizen tot oorlogsfregatten op vol zeil”, vertelt Jeroen ter Brugge,  Hoofd Collecties van het museum. “Schilderijen van schepen op  het droge zijn echter heel zeldzaam.”

Het paneel van Abraham de Verwer bevat veel actie: op de voorgrond wordt geteerd, daarachter sjouwen mannen  balken naar een schip in aanbouw en links in de hoek ligt een schip te  wachten op reparatie. “Het schilderij is daarom een fantastische aanvulling op  onze ‘vloot’.”

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share