Geen categorie

De Hallen Haarlem kent curatorenwerkbeurs toe

0 0
Read Time:1 Minute, 13 Second

Tentoonstellingsoverzicht He disappeared into complete silence. Foto: Gert Jan van Rooij.

Juha van ’t Zelfde mag volgend jaar in De Hallen Haarlem zijn tentoonstellingsidee Dread. De esthetiek van de angst realiseren. Hij is dit jaar de winnaar van de curatorenwerkbeurs, die het museum tweejaarlijks toekent.

De jury prees het projectvoorstel van Van ’t Zelfde (1979) om zijn uitdagende onderwerp, rijk geschakeerde tentoonstellingsopzet en open vizier. Vertrekpunt van zijn voorstel is het onbehagen dat hij herkent in werken van Constant uit de collectie van De Hallen Haarlem. Van ’t Zelfde signaleert een heerschappij van angst, die sinds 11 september 2001 steeds meer is gevoed door het heersende gevoel van onbehagen. Van ’t Zelfde wil de esthetiek van de angst onderzoeken en tentoonstellen. Verschillende disciplines worden in dit project samengebracht, waaronder beeldende kunst, muziek, architectuur, film en design.

Met de curatorenwerkbeurs wil De Hallen Haarlem de talentontwikkeling van jonge tentoonstellingsmakers in Nederland stimuleren. De werkbeurs werd voor het eerst uitgereikt in 2009, aan Suzanne Wallinga. Zij realiseerde het project Lunar Distance, een internationale groepstentoonstelling en publicatie over de relatie tussen kunst en wetenschap. In 2011 ontving het curatorenduo Laurie Cluitmans en Arnisa Zeqo de beurs voor hun door Louise Bourgeois geïnspireerde project He Disappeared Into Complete Silence, dat behalve uit een internationale groepstentoonstelling en publicatie ook uit een uitgebreid publieksprogramma bestond. De expositie van Van ’t Zelfde is te zien in het najaar van 2013.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share