Geen categorie

IJskoud

0 0
Read Time:1 Minute, 6 Second

Mozes met de Tien Geboden.

De Ark van Noach trotseert een zondvloed van ijs en Adam en Eva begeven zich in een paradijselijk sneeuwlandschap. Speciaal voor het Nederlands IJssculpturenfestival in Zwolle hebben ijskunstenaars diverse Bijbelse verhalen uitgebeeld in sneeuw en ijs.

Veertig professionele sneeuw- en ijskunstenaars uit binnen- en buitenland zijn ruim tweeweken bezig geweest om een wonderbaarlijke ijswereld te creëren. Met behulp van allerhande gereedschap zoals kettingzagen, beitels en strijkijzers toverden ze de reusachtige ijsblokken om tot Bijbelse figuren.

Het resultaat is verbluffend. Wie een beetje thuis is in de Bijbel herkent veel figuren in één oogopslag. We zien Mozes met de Tien Geboden en verderop brengen de Drie Koningen geschenken naar baby Jezus. Maar je hoeft zeker niet Bijbelvast te zijn om de creaties te kunnen waarderen. De vergankelijke kunstwerken zijn ook zonder die kennis erg mooi.

Het Nederlands IJssculpturenfestival – de zesde editie – vindt dit jaar voor het eerst plaats in Zwolle. De ijswereld bevindt zich in een thermische tent op het manifestatieveld van Park De Wezenlanden Eén advies voordat je de tent betreedt: kleed je warm aan. In de tentoonstellingsruimte is het ijskoud; 8 graden onder nul.

Het Nederlands IJssculpturenfestival, t/m 1 februari 2009 in een tent op het manifestatieveld van Park De Wezenlanden in Zwolle.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share