Geen categorie

Goede doelenfonds oprichter TomTom steunt kunstexposities

0 0
Read Time:54 Second

Vincent van Gogh, Zelfportret als schilder, 1888. (c) Van Gogh Museum, Amsterdam.

Het organiseren van een grote kunstexpositie is een dure aangelegenheid. De kunstwerken die uit andere collecties naar het betreffende museum reizen, moeten bijvoorbeeld verzekerd worden. De Turing Foundation heeft daarom de Turing Toekenning in het leven geroepen.

De stichting doneert met ingang van volgend jaar tweejaarlijks 450.000 euro aan één enkele tentoonstelling. Ze hoopt daarmee in een vroeg stadium een beslissende bijdrage te kunnen leveren aan exposities die er anders misschien nooit zouden komen.

Alle Nederlandse musea kunnen meedingen naar de nieuwe Turing Toekenning. Een van de voorwaarden is wel dat het om een kunsttentoonstelling gaat, bij voorkeur met belangrijke buitenlandse bruiklenen. Ook moet de expositie minimaal drie maanden te zien zijn. Minister Plasterk van Cultuur maakt de eerste toekenning op 25 mei bekend.

De Turing Foundation een goede doelenfonds van Pieter Geelen, medeoprichter van TomTom. Eén van de doelstellingen van het fonds is om meer mensen te laten genieten van beeldende kunst in Nederlandse musea.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share