Geen categorie

Kunstenaar maakt 33 Meisjes met de parel

0 0
Read Time:45 Second

Narek Avetisyan (1969), after Johannes Vermeer (1632-1675) in the style of Fernand Léger (1881-1955), Girl with the pearl earring.

Expositie

Bijna 350 jaar nadat ze ontstond spreekt het meisje met de parel nog steeds tot de verbeelding. Mensen staan in de rij om haar te zien en kunstenaars raken door haar geïnspireerd. Een Pools museum toont momenteel 33 versies van het meisje, vervaardigd door één kunstenaar.

Narek Avetisyan (Armenië, 1969) schilderde Johannes Vermeers meisje in 33 verschillende stijlen. Daarbij liet hij zich inspireren door illustere collega’s van Vermeer. Zo maakte hij een meisje dat een creatie van Salvador Dalí had kunnen zijn. Maar er is ook een Jheronimus Bosch-meisje en een Kazimir Malevitsj-meisje.

De 33 Meisjes met de parel zijn nog tot en met 2 februari te zien in Muzeum Narodowe w Szczecinie  in Szczecin.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share