Geen categorie

Opvallende trailer voor expositie Rembrandthuis

0 0
Read Time:1 Minute, 27 Second

Nieuws / Expositie

Met een opvallende humoristische trailer op YouTube vraagt Museum Het Rembrandthuis in Amsterdam aandacht voor een tentoonstelling over enkele leerlingen van Rembrandt. In de animatievideo, die qua stijl doet denken aan de filmpjes uit de quiz Twee voor Twaalf, wordt een aantal van hen voorgesteld.

Fragment uit de trailer.

 

De expositie, die op 12 februari opent, richt zich op de kunstenaars die Rembrandt tijdens de laatste periode van zijn carrière, van omstreeks 1650 tot zijn dood in 1669, onderwees. Hierbij gaat het om onder anderen Nicolaes Maes, Willem Drost, Abraham van Dijck, Jacobus Leveck, Heyman Dullaert en Arent de Gelder.

Zonder uitzondering hadden ze kunstenaars al een opleiding tot schilder achter de rug. Zij gingen naar Rembrandt om zich verder te bekwamen voordat zij als zelfstandige meesters aan de slag gingen. Het was deze jonge schilders niet alleen om Rembrandts virtuoze penseelvoering te doen. Zij werden ook aangetrokken door zijn weergaloze beheersing van een breed en veelzijdig scala van onderwerpen en technieken.

Fragment uit de trailer.

 

Opvallend is dat sommige van hen eerder bij Samuel van Hoogstraten in Dordrecht in de leer waren geweest of contact met hem hadden. Van Hoogstraten was in de jaren veertig van de zeventiende eeuw zelf leerling van Rembrandt. Hij verwees schilders die hij had opgeleid naar Rembrandt door.

De tentoonstelling Rembrandts late leerlingen – In de leer bij een genie loopt parallel met de expositie Late Rembrandt in het Rijksmuseum. Ze kwam ook in samenwerking met dat museum tot stand.

Rembrandts late leerlingen – In de leer bij een genie, 12 februari t/m 17 mei in Museum Het Rembrandthuis, Amsterdam

De trailer:

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share