Geen categorie

De bonte avonturen van de Cabbit en de Folf

0 0
Read Time:1 Minute, 24 Second

Expositie

De bonte avonturen van de Cabbit en de Folf. Dit is geen titel van een kinderboek, maar  van een nieuwe expositie in Kunsthal Rotterdam. Deze omvat ruim dertig werken van de Belgische fotografe Charlotte Lybeer (1981). De foto’s tonen furry fans, die op afgesproken plekken samenkomen en zich omhullen met een andere ‘huid’.

In haar werk speelt de wisselwerking tussen de virtuele en de werkelijke wereld een belangrijke rol. Geïnspireerd door films en games lijken de mensen die Lybeer portretteert af te reizen naar een tussenwereld. Een wereld waarin zij een andere identiteit aannemen en tijdelijk ontsnappen aan de dagelijkse realiteit.

Charlotte Lybeer, Forfaox, 2012.

Lybeer weet door te dringen in een wereld waar fantasie de boventoon voert. De vooral Nederlandse maar ook Belgische, Franse en Duitse mannen (en een enkele vrouw) die zij fotografeert, kleden zich graag in bonte vachten van antropomorfe wezens: vossen; wolven; konijnen en katachtigen met menselijke trekken. Hun bestaan wordt ontleend aan stripverhalen, manga, computergames, sciencefiction en tekenfilms. Twee van die wezens zijn de Cabbit – een persoon tussen een kat en konijn  – en de Folf – een hybride van een vos en een wolf.

Lybeers fotoreeks brengt in beeld hoe mensen reageren op een wereld die geografisch maar ook imaginair steeds groter lijkt te worden. Zij fotografeert de furry’s niet in een omgeving waar zij gebruikelijk samenkomen, maar juist daarbuiten: in hun eigen huis, bij Lybeer thuis of in een hotelkamer.

De bonte avonturen van de Cabbit en de Folf – Charlotte Lybeer, 28 februari t/m 7 juni in de Kunsthal, Rotterdam. De tentoonstelling maakt deel uit van het expositieprogramma Freaky Voorjaar.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share