Geen categorie

David Lynch maakt teaser voor expositie in Bonnefanten

0 0
Read Time:1 Minute, 10 Second

Op zijn geheel eigen wijze nodigt David Lynch een ieder uit voor zijn tentoonstelling in het Bonnefantenmuseum in Maastricht. In een surrealistische teasertrailer kondigt een witte aap – aangestuurd door de filmmaker en kunstenaar – de expositie Someone is in my House aan.

Still uit de teaser.

Hoewel hij vooral bekend is als filmmaker wilde hij aanvankelijk kunstschilder worden; hij studeerde aan de Pennsylvania Academy of Fine Arts. Later maakte hij naam met films als Wild at Heart, Lost Highway en Mulholland Drive en natuurlijk de televisieserie Twin Peaks.

In zijn eerste grote solopresentatie in Nederland laat hij zien dat hij de schilderkunst ook altijd trouw is gebleven. In het Bonnefantenmuseum toont hij ongeveer vijfhonderd schilderijen, foto’s, tekeningen, litho’s en aquarellen. Daaronder bevinden zich tekeningen op luciferboekjes uit de jaren 70 en schetsboektekeningen uit de jaren 60, 70 en 80 en een aantal cartoons.

Een tentoonstelling van een filmmaker is uiteraard niet compleet zonder films en die zijn daarom ook te zien. Het Limburgse museum toont een aantal kortfilms, waaronder het iconische Six Men Getting Sick (Six Times). Dit was de eerste film die Lynch ooit maakte, als student aan de kunstacademie. De vier minuten durende productie maakte nog niet eerder deel uit van een museale expositie.

David Lynch. Someone is in my House, 30 november 2018 t/m 28 april 2019 in het Bonnefantenmuseum, Maastricht

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share