Geen categorie

Co Westerik overleden

0 0
Read Time:46 Second

De Nederlandse kunstenaar Co Westerik is gisteren op 94-jarige leeftijd overleden in Rotterdam. Dat heeft zijn familie bekendgemaakt. Hij was al langere tijd ziek.

Co Westerik, Tussen grassen, 2010, privécollectie. Foto: Evert-Jan Pol.

Gras speelde een grote rol in zijn oeuvre. In 1966 maakte hij een schilderij van een vinger die zich aan een grasspriet snijdt. Reproducties van Snijden aam gras hingen in de jaren 70 kortstondig in treinen. Na klachten van reizigers werden ze echter verwijderd.

Kort na zijn afstuderen in 1947 schilderde hij het werk De visvrouw, waarmee hij in 1951 de Jacob Marisprijs voor de schilderkunst won. Daarna bleef hij schilderen in een licht magisch-realistische stijl. Zijn werk oogt realistisch, maar er is toch vaak wel iets geks te zien.

Co Westerik, De visvrouw, 1947, Groninger Museum. Foto: Evert-Jan Pol.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share