Geen categorie

Film Generation Wealth exclusief in Fotomuseum Den Haag

0 0
Read Time:1 Minute, 50 Second

Fotomuseum Den Haag toont ter gelegenheid van de komende tentoonstelling Generation Wealth de nieuwste gelijknamige documentaire van Lauren Greenfield. In de Benelux is de film exclusief te zien in het Nederlandse museum.

Jackie (41) en haar vriendinnen dragen Versacehandtassen tijdens een besloten openstelling van de Versacewinkel, Beverly Hills, 2007 © Lauren Greenfield / Fotomuseum Den Haag.

De ruim anderhalf uur durende documentaire over het brandende verlangen naar rijkdom en weelde draait doorlopend in een speciaal ingerichte filmzaal in het museum. “Generation Wealth is een indrukwekkende documentaire die terecht lovende recensies heeft gekregen”, aldus directeur Benno Tempel. “Het is een mooie aanvulling op de tentoonstelling en we zijn daarom trots dat we nu de tentoonstelling en de bioscoopfilm als tweeluik in ons museum kunnen aanbieden.”

De Amerikaanse fotograaf en filmmaker Lauren Greenfield (1966) houdt zich al 25 jaar bezig met het thema rijkdom en portretteert over de gehele wereld zowel de één procent rich and famous als mensen die er alles aan doen om dit uit te stralen. Eerder maakte ze de veelbekroonde documentaire The Queen of Versailles. Daarin volgde ze Jackie en David Siegel tijdens de bouw van Versailles, een van de grootste en duurste woningen in de Verenigde Staten.

Met de film Generation Wealth maakt zij de balans op van haar onderzoek naar de uitwassen van de American Dream en het brandende verlangen naar meer. Ze keert terug naar de mensen die zij de afgelopen 25 jaar portretteerde en legt hun vaak aangrijpende levensverhalen vast. Het resultaat is zowel het verslag van een zeer persoonlijke reis als een getuigenis van een cultuur die doordrenkt is van materialisme, narcisme en hebzucht en de prijs die men daarvoor betaalt.

De tentoonstelling Generation Wealth is het eerste grote overzicht van Lauren Greenfields werk. Ze omvat meer dan 200 foto’s en diverse interviews en korte films. Fotomuseum Den Haag maakte de expositie in samenwerking met Annenberg Space for Photography in Los Angeles.

Lauren Greenfield – Generation Wealth, 15 september 2018 t/m 3 februari 2019 in Fotomuseum Den Haag

Voor de film Generation Wealth is geen extra ticket nodig. Bezoekers kunnen de tentoonstelling én film bekijken voor de prijs van een normaal entreeticket.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share