Geen categorie

Rijksmuseum koopt op Paris Photo

0 0
Read Time:57 Second

Nieuws

Het Rijksmuseum heeft op de fotografiebeurs Paris Photo in Parijs verschillende aankopen gedaan. Uit de beroemde Pittsburgh-serie van W. Eugene Smith kocht het een opname van een spoorwegemplacement in de roetzwarte Amerikaanse industriestad (Steel City) uit 1957.

Steve Fitch, Grand View Motel, Highway 85, Raton, New Mexico, 1980.

Ook kocht het museum bijna abstracte kleurenfoto’s van Aaron Siskind en legde het de hand op twee kleurenfoto’s uit 1980 uit de serie Western Landmarks van Steve Fitch. Op deze foto’s is goed te zien hoe een nieuwe generatie in de jaren ’70 voor het eerst begon te ‘spelen’ met kleur als compositorisch element én onderwerp.

Van Joseph Sterling verwierf het Rijksmuseum twee foto’s die hij op 19-jarige leeftijd – als leerling van Chicago School of Design – maakte in 1959. Ze brengen het leven van adolescenten in beeld, een belangrijk nieuw onderwerp in de fotografie rond 1960, dat we in Nederland vooral kennen via Ed van der Elsken.

Het Rijksmuseum  kon de aankopen doen dankzij de steun van het Amsterdamse advocatenkantoor Baker & McKenzie.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share