Geen categorie

Schilderij Ferdinand Bol mag Engeland niet uit

0 0
Read Time:42 Second
Ferdinand Bol, Portret van een jongen, 1652. Foto: Sotheby's.
Ferdinand Bol, Portret van een jongen, 1652. Foto: Sotheby’s.

Een schilderij van Ferdinand Bol mag Groot-Brittannië voorlopig niet verlaten. De Britse overheid heeft tot 25 april een exportverbod ingesteld. Dit meldt The Art Newspaper vandaag.

Portret van een jongen uit 1652 werd afgelopen juli door Castle Howard bij Sotheby’s Londen verkocht voor 5,2 miljoen pond (6,8 miljoen euro). Maar het Ministerie van Cultuur ziet het stuk het land liever niet verlaten. Het noemt het “een van de bijzonderste kinderportretten uit de Nederlandse Gouden Eeuw”.

De jongen op het portret is naar verluidt Bols zoon. Het ministerie hoopt dat een Brits museum de 5,2 miljoen pond bij elkaar kan krijgen om het werk aan te kopen en het zo alsnog voor het land te behouden.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share