Geen categorie

Van Goghs Sterrennacht weer thuis

0 0
Read Time:1 Minute, 7 Second

Nieuws

Vincent van Goghs Sterrennacht boven de Rhône hangt weer in Musée d’Orsay. Het Parijse museum liet dat trots weten op Twitter, met foto als bewijs. Het topstuk uit de collectie was acht maanden lang niet te zien, omdat het op reis was naar Noorwegen en later Nederland.

 

Vincent van Gogh. Sterrennacht boven de Rhône, 1888. Musée d’Orsay, Parijs. Foto: Musée d’Orsay via Twitter.
Vincent van Gogh. Sterrennacht boven de Rhône, 1888. Musée d’Orsay, Parijs. Foto: Musée d’Orsay via Twitter.

 

Dat het schilderij werd uitgeleend was uitzonderlijk, want het is een van die werken die het eigen huis zelden verlaten. Zijn terugkeer is daarom nieuws. Het stuk maakte deel uit van de exposities Van Gogh + Munch in het Munch Museum in Oslo en Munch : Van Gogh in het Van Gogh Museum. De tentoonstellingen vergeleken het oeuvre van Edvard Munch met dat van Vincent van Gogh.

Beide musea oogsten er veel succes mee. Het Van Gogh Museum trok 585.620 bezoekers en het Munch Museum 170.000. Voor het Noorse museum was dit een absoluut bezoekersrecord. Normaal krijgt het in een heel jaar minder mensen over de vloer.

Zie ook: Prachtige vergelijking Munch en Van Gogh

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Share